Охоронная функція кримінального права України: основні доктринальні підходи - Оцяця, Анастасія Сергіївна; Оцяця, Анастасия Сергеевна; Otsiatsia, Anastasiia S.; Оцяця, А. С. (My University, 2016)
Стаття присвячена розгляду внутрішній та зовнішній будові охоронної функції кримінального права шляхом вивчення її форми, сутності та змісту (останній складається з напряму впливу кримінального права (кримінальна політика держави) та кримінально-правового впливу, який здійснюється за допомогою духовного від- родження суспільства).

Статья посвящена рассмотрению внутреннему и внешнему строению охранительной функции уголовного права путем изучения ее формы, сущности и содержания (последнее состоит из направления воздействия уголовного права (уголовная политика государства) и уголовно-правового воздействия, который осуществляется посредством духовного возрождения общества).

The article is devoted to the internal and external structure of security functions of criminal law by examining the shape, nature and content (the latter consists of the directions of influence of the criminal law (the penal policy of the state) and of the code of criminal-legal influence, which is carried out by means of the spiritual revival of society).
Оцяця А. С. Охоронная функція кримінального права України: основні доктринальні підходи / А. С. Оцяця// Правовий вплив на неправомірну поведінку: актуальні грані : монографія / за ред. О. В. Козаченка, Є. Л. Стрельцова; МОН України, НУ «ОЮА», Каф.крим. права та ін. крим.-прав. дисциплін Миколаїв. ін-т. права, ПРЦ НАПрНУ, ГО «Всеукр. Асоціація крим. права» . — Миколаїв : Іліон, 2016. — С. 238-258.
Keywords: функція; охорона; кримінальне право; зміст; сутність; функции; охрана; уголовное право; содержание; сущность; function; security; criminal law; the content; the essence