Система обставин, які підлягають встановленню під час розслідування злочинів, пов’язаних із викраденням дітей - Сон, Людмила Анатоліївна; Son, Liudmyla A. (Одеса : Фенікс, 2026)
Розслідування злочинів, пов’язаних із викраденням дітей можна віднести до кримінальних проваджень підвищеного рівня складності, що зумовлюється перш за все специфікою об’єкта посягання – малолітньої чи неповнолітньої особи, так і широким спектром криміналістичних, психологічних та соціальних факторів, що супроводжують вчинення такого виду кримінальних правопорушень. Зважаючи на викладене, для формування методики розслідування таких злочинів особливого значення набуває чітке визначення системи обставин, які підлягають встановленню під час досудового розслідування, оскільки саме вона формує логічну основу подальшого доказування та визначає основні напрями досудового розслідування.
Сон Л. А. Система обставин, які підлягають встановленню під час розслідування злочинів, пов’язаних із викраденням дітей. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 53-55. URL: https://doi.org/10.32837/11300.32955
Keywords: розслідування; викрадення дітей; обставини; які підлягають встановленню; доказування; investigation; child abduction; circumstances to be established; evidence