Закріплення принципу недискримінації в українському законодавстві - Мандель, Р. Я.; Мандель, Р. Я.; Mandel, R. Ya. (Одеса : Гельветика, 2018)
Аналізуються положення українського законодавства, які містять заборону дискримінації. Вказано на позитивний вплив Європейського Союзу на Україну в питанні запобігання та протидії дискримінації. Обґрунтовано необхідність внесення змін до деяких нормативно-правових актів із метоюпокращення антидискримінаційних механізмі.

Закрепление принципа недискриминации в украинском законодательстве. Анализируются положения украинского законодательства, запрещающие дискриминацию. Отмечено позитивное влияние Европейского Союза на Украину в вопросах предотвращения и противодействия дискриминации. Обоснована необходимость внесения изменений в некоторые нормативно-правовые акты с целью улучшения антидискриминационных механизмов.

Establishment of the principle of non-discrimination in Ukrainian legislation. The provisions of the Ukrainian legislation that prohibit discrimination are analyzed in the article. The positive influence of the European Union on Ukraine in the issues of prevention and combating discrimination is mentioned. The necessity of amendment to some legal acts for improving anti-discrimination mechanisms has been substantiated.
Мандель Р. Я. Закріплення принципу недискримінації в українському законодавстві / Р. Я. Мандель // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. Вип. 81 / редкол.: В. В. Завальнюк (голов. ред.) та ін. – Одеса : Гельветика, 2018. – С. 86-96.
Keywords: дискримінація; принцип недискримінації; рівність; права людини; дискриминация; принцип недискриминации; равенство; права человека; discrimination; principle of non-discrimination; equality; human rights