Силабус навчальної дисципліни Криптологія. Галузь знань 12 «Інформаційні технології». Спеціальність 125 «Кібербезпека та захист інформації». Освітня програма Кібербезпека. Другий (магістерський) рівень - Йона, Лариса Григорівна; Онацький, Олексій Віталійович (Одеса, 2024)
Криптологія є складовою частиною навчального процесу у підготовці фахівців зі спеціальності 125 «Кібербезпека та захист інформації», а також обов’язковим компонентом освітньої програми для здобуття освітнього рівня «магістр» та має на меті формування у здобувачів уявлення про принципи побудови симетричних та асиметричних криптографічних систем, проблеми захисту інформації від порушення її конфіденційності, цілісності та доступності; принципи побудови та режими роботи блокових алгоритмів шифрування; розгляд концепції криптосистем з відкритим ключем; методи побудови схем електронно-цифрових підписів та керування криптографічними ключами. Метою викладання навчальної дисципліни Криптологія є забезпечення здобувачів знаннями з питань принципів побудови криптографічних систем та проблем захисту інформації у системах комунікацій від порушення її конфіденційності, цілісності та доступності з урахуванням сучасного стану та перспективних напрямів розвитку криптографії.
Йона Л. Г. Силабус навчальної дисципліни Криптологія. Галузь знань 12 «Інформаційні технології». Спеціальність 125 «Кібербезпека та захист інформації». Освітня програма Кібербезпека. Другий (магістерський) рівень / Л. Г. Йона, О. В. Онацький ; Міжнар. гуманітар. ун-т. – Одеса, 2024. – 8 с. Режим доступу: https://hdl.handle.net/11300/28475
Keywords: принципи побудови криптографічних систем; сфера інформаційної безпеки та/або кібербезпеки