Гіпнотерапія в роботі з адиктивною поведінкою: клінічні можливості та обмеження - Самара, Ольга Євгенівна; Самара, О. Є. (Одеса : Фенікс, 2026)
Адиктивна поведінка (як хімічна, так і поведінкова) залишається однією з ключових проблем сучасного психічного здоров’я, пов’язаною з високим ризиком рецидивів, психосоціальною дезадаптацією та соматичними ускладненнями. Гіпнотерапія, зокрема еріксонівський підхід розглядається, як немедикаментозний метод впливу на підсвідомі механізми формування адикцій, тригери, мотивацію до змін та коморбідні афективні розлади.
Самара О. Є. Гіпнотерапія в роботі з адиктивною поведінкою: клінічні можливості та обмеження. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 423-426. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33236
Keywords: гіпнотерапія; еріксонівська гіпнотерапія; адиктивна поведінка; тютюнова залежність; алкогольний розлад; інтернет-адикція; поведінкові залежності; когнітивно-поведінкова терапія; hypnotherapy; Ericksonian hypnotherapy; addictive behavior; tobacco addiction; alcohol use disorder; internet addiction; behavioral addictions; cognitive behavioral therapy