Розробка застосунку криптографічного захисту файлів для мобільних платформ : кваліфікаційна (бакалаврська) робота - Хорунжий, Олексій Олександрович (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
Кваліфікаційна робота на тему «Розробка застосунку криптографічного захисту файлів для мобільних платформ» на здобуття першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 125 Кібербезпека, освітньою програмою: Кібербезпека, містить 20 рисунків, 3 таблиць, 1 додаток, 65 літературних джерел за переліком посилань. Робота виконана на 87 сторінках загального тексту і 76 сторінках основного тексту. У роботі досліджено основні загрози інформаційній безпеці та методи їх нейтралізації шляхом використання сучасних криптографічних алгоритмів. Проведено огляд і порівняння існуючих рішень для захисту файлів на мобільних пристроях. Основною метою дослідження є створення зручного у використанні застосунку, який забезпечує локальне шифрування та дешифрування файлів із використанням алгоритму AES у поєднанні з біометричною автентифікацією користувача. Результатом роботи є функціональний мобільний застосунок, що дозволяє підвищити рівень конфіденційності персональних даних без залучення зовнішніх хмарних сервісів. Практичне значення роботи полягає у можливості використання розробленого рішення як у повсякденному житті, так і в корпоративному середовищі. Можливими напрямками подальших досліджень є розширення функціональності застосунку, зокрема додавання підтримки інших алгоритмів шифрування, інтеграція з системами резервного копіювання та удосконалення інтерфейсу користувача для підвищення зручності роботи. Qualification work on the topic "Development of a cryptographic file protection application for mobile platforms" for obtaining the first (bachelor's) level of higher education in the specialty 125 Cybersecurity, educational program: Cybersecurity, contains 20 figures, 3 tables, 1 appendix, 65 literary sources according to the list of references. The work is carried out on 87 pages of general text and 76 pages of main text. The work investigates the main threats to information security and methods for their neutralization using modern cryptographic algorithms. A review and comparison of existing solutions for protecting files on mobile devices is conducted. The main goal of the research is to create a user-friendly application that provides local encryption and decryption of files using the AES algorithm in combination with biometric user authentication. The result of the work is a functional mobile application that allows you to increase the level of confidentiality of personal data without involving external cloud services. The practical significance of the work lies in the possibility of using the developed solution both in everyday life and in a corporate environment. Possible directions for further research are expanding the functionality of the application, in particular adding support for other encryption algorithms, integration with backup systems and improving the user interface to increase ease of use.
Хорунжий О. О. Розробка застосунку криптографічного захисту файлів для мобільних платформ : кваліфікаційна (бакалаврська) робота / О. О. Хорунжий. – Одеса : НУ «ОЮА», 2025. – 87 с.
Keywords: КРИПТОГРАФІЯ; ШИФРУВАННЯ; ANDROID; МОБІЛЬНИЙ ЗАСТОСУНОК; AES; АВТЕНТИФІКАЦІЯ; ІНФОРМАЦІЙНА БЕЗПЕКА; CRYPTOGRAPHY; ENCRYPTION; MOBILE APPLICATION; AUTHENTICATION; INFORMATION SECURITY