Загальні ознаки правочинів, що вчиняються суб'єктами цивільних правовідносин - Давидова, Ірина Віталіївна; Давыдова, Ирина Виталиевна; Davydova, Irina V. (My University, 2015)
В статті проаналізовані підходи науковців до визначення поняття «правочин», визначена власна позиція з даного питання. Також розглянуті загальні ознаки правочинів, які виділяють їх від інших юридичних фактів та необхідні для визнання правочину дійсним.

В статье проанализированы подходы ученых к определению понятия «сделка», определена позиция автора статьи по данному вопросу. Также рассмотрены общие признаки сделок, которые выделяют их среди других юридических фактов и являются необходимыми для признания сделки действительной.

In the article the analyzed approaches scientists to the definition of notion «transaction», is define d ow n a position on this issue. Also examined common powers a transaction that distinguish them from other legal facts and the necessity to recognize transaction invalid.
Давидова І. В. Загальні ознаки правочинів, що вчиняються суб'єктами цивільних правовідносин / І. В. Давидова // Часопис цивілістики. – 2015. – Вип. 18. – С. 25-28.
Keywords: правочин; юридичний факт; недійсність правочину; воля; волевиявлення; ознаки правочинів; сделка; юридический факт; недействительность сделки; воля; волеизъявление; признаки сделок; transaction; legal fact; the invalidity of the transaction; will of expression; signs of transactions