Морально-етичний контекст організації адвокатської діяльності - Клюєва, Ю. О.; Сірик, О. М. (Одеса: Фелікс, 2013)
У статті зазначено, що адвокатура є правовим інститутом, наголошується на необхідності прищеплювати майбутнім правникам високі моральні ідеали. Зроблено висновок,що до найбільш важливих якостей, що повинні бути притаманні адвокату, слід віднести такі: чесність та порядність, добросовісність, етичність, скромність і самокритичність, принциповість і наполегливість, повага до закону, суду, та колег, незалежність адвоката.
Клюєва Ю. О., Сірик О. М. Морально-етичний контекст організації адвокатської діяльності / Ю. О. Клюєва., О. М. Сірик // Адвокатура: минуле та сучасність: матер. II міжнар. наук. конф. молодих вчених, аспір. та студ. (м. Одеса, 2 березня 2013 р.) / відп. за вип. д.ю.н., проф. В.М. Дрьомін ; Націон. ун-т «Одеська юридична академія». – Одеса : Фенікс, 2013. – С.504-506.
Keywords: адвокат; професія; моральні ідеали; морально-етичні норми; етичні засади; правила адвокатської етики; адвокатська діяльність