Еволюція антропологічних знань у процесі історичного розвитку суспільства - Завальнюк, В. В.; Завальнюк, В. В.; Zavalniuk, V. V. (Одеса : Юрид. л-ра, 2013)
Розглянуто проблему еволюції антропології права в поглядах фундаторів юридичної антропології як одну з найважливіших. Від її вирішення залежить визначення функцій і змісту права, його місця в соціумі. Суспільство щодо права виступає його метасистемою як в онтологічному, так і в гносеологічному сенсі, визначаючи основні характеристики права. Аналіз історії важливий для того, щоб з’ясувати, які історичні форми нормативного регулювання може застосовувати сучасна держава.
Завальнюк В. В. Еволюція антропологічних знань у процесі історичного розвитку суспільства / В. В. Завальнюк // Актуальні проблеми держави і права: зб. наук.пр. /редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.]; МОН України, НУ ОЮА. – Одеса: Юрид. л-ра, 2013. – Вип. 70. - С. 43-48.
Keywords: антропологія права; парадигма; еволюція права; еволюціонізм; антропология права; парадигма; эволюция права; эволюционизм; anthropology of law; paradigm; evolution of law; evolutionism