Використання оціночних понять У КК України з позиції принципу доцільності кримінального права - Степаненко, Оксана Василівна; Степаненко, Оксана Васильевна; Stepanenko, Oksana V. (My University, 2015)
Стаття присвячена дослідженню проблемних аспектів використання оціночних понять в КК України з позиції принципу доцільності кримінального права. На підставі аналізу законодавства, наукової літератури та судової практики зроблено висновок, що максимальна уніфікація термінології кримінального законодавства стане важливим кроком для досягнення його цілей та реалізації принципу доцільності кримінального права.

Статья посвящена исследованию проблемных аспектов использования оценочных понятий в УК Украины с позиции принципа целесообразности уголовного права. На основании анализа законодательства, научной литературы и судебной практики сделан вывод, что максимальная унификация терминологии уголовного законодательства станет важным шагом для достижения его целей и реализации принципа целесообразности уголовного права.

The article investigates the problematic aspects of the use of appraisal concepts in the Criminal Code of Ukraine in according to the expediency principle of criminal law. On the basis of legislation, scientific literature and jurisprudence the author concluded that the maximum criminal law terminology unification will be an important step to reach the criminal legislation’s objects and to realize the expediency principle of the criminal law.
Степаненко О. В. Використання оціночних понять У КК України з позиції принципу доцільності кримінального права / О. В. Степаненко // Науковий вісник Ужгородського національного університету. - 2015. - № 34, т. III. - С. 59-61.
Keywords: принцип доцільності кримінального права; доцільність кримінального права; цілі кримінального права; оціночні поняття; уніфікація термінології кримінального законодавства; принцип целесообразности уголовного права; целесообразность уголовного права; цели уголовного права; оценочные понятия; унификация терминологии уголовного законодательства; expediency principle of criminal law; expediency of criminal law; criminal law objects; appraisal concepts; criminal law terminology unification