Реєстрація культурної та природної спадщини в рамках ЮНЕСКО - Коваль, Дмитро Олександрович (Одеса : Фенікс, 2015)
У статті проаналізовані різноманітні реєстри культурного спадку, що ведуться ЮНЕСКО для його збереження, популяризації та захисту. Реєстри поділені на військові та цивільні. Розкрито основи процедури внесення об’єктів до списків культурного спадку.

В статье проанализированы различные реестры культурного наследия, которые ведутся ЮНЕСКО для его сохранения, популяризации и защиты. Реестры поделены на военные и гражданские. Раскрыты основы процедуры внесения объектов в списки культурного наследия.

In the article the different registers of cultural heritage, which are maintained by the UNESCO for the preservation, promotion and protection of such heritage are analyzed. Registers are divided into military and civilian. The paper deals with the procedure of inclusion of cultural objects into the lists of cultural heritage.
Коваль Д. О. Реєстрація культурної та природної спадщини в рамках ЮНЕСКО / Д. О. Коваль // Актуальні проблеми політики зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2015. – Вип. 54. – С. 192-202.
Keywords: ЮНЕСКО; реєстри культурного спадку; Список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО; український культурний спадок; реестры культурного наследия; Список всемирного наследия ЮНЕСКО; UNESCO; cultural heritage registers; world heritag list; ukrainian cultural heritage; украинское культурное наследие