Волейбол в системі фізичного виховання здобувачів вищої освіти : Навчальний посібник - Барсукова, Тетяна Олександрівна; Антипова, Жанна Ігорівна; Кучеренко, Геннадій Васильович; Антіпова, Жанна Ігорівна (Одеса : Юридична література, 2023)
Дисципліна «Фізичне виховання» у вищому навчальному закладі виступає мірою комплексного впливу на особистість майбутнього фахівця. Вирішуючи питання збереження здоров’я і підвищення активності здобувачів вищої освіти у період навчання, ми розглядаємо волейбол як ефективний засіб їх фізичного розвитку. Доведено, що використання спеціальних вправ, спрямованих на розвиток фізичних якостей, технічних і тактичних прийомів, підвищує інтерес до волейболу, сприяє підвищенню спортивної майстерності тих, хто займається. У навчальному посібнику значна увага приділяється опису техніки виконання основних елементів, показані методика і засоби для успішного опановування гри. Посібник адресовано здобувачам, які цікавляться і займаються волейболом, а також викладачам фізичного виховання закладів вищої освіти. Здобувачам робота може надати практичну допомогу в організації самостійних занять, розширити їх теоретичні та практичні знання.
Барсукова Т. О. Волейбол в системі фізичного виховання здобувачів вищої освіти : навч. посіб. / Т. О. Барсукова, Г. В. Кучеренко, Ж. І. Антіпова. — Одеса : Юридична література, 2023. — 100 с. – Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.26898
Keywords: походження сучасного волейболу; історія розвитку українського волейболу; Олімпійські ігри; сучасний стан волейболу; різновиди волейболу; навчальний посібник; Research Subject Categories::INTERDISCIPLINARY RESEARCH AREAS::Sports; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Social work::Sports research; Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES::Social sciences::Education