Право на працю за законодавством України та деяких зарубіжних країн - Краснов, Єгор Володимирович; Краснов, Егор Владимировичr; Krasnov, Yegor V. (My University, 2015)
Досліджено визначення поняття права на працю та порядок його закріплення в міжнародних актах і законодавстві зарубіжних країн. Визначено, що право на працю, як правило, закріплюється в конституціях і носить здебільшого декларативний характер. У конституціях деяких західних країн та країн, що розвиваються, право на працю формулюється в поєднанні з обов'язком працювати. Практично в усіх зарубіжних державах на рівні конституцій (у багатьох випадках і в трудових кодексах) забороняється примусова праця. Зроблено висновок про те, що в цілому законодавче закріплення в Україні права на працю відповідає критеріям Міжнародного пакту про економічні, соціальні та культурні права.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; трудові права; право на працю; заборона примусової праці; вільний вибір праці; трудовые права; право на труд; запрет принудительного труда; свободный выбор труда; labor rights; right to work; prohibition offorced labor; free choice of work