Городское самоуправление в системе публичной власти Украины - Назарко, Аркадій Тимофійович; Назарко, Аркадий Тимофеевич; Nazarko, Arkady T. (My University, 2014)
Статья посвящена теоретическим, историко-правовым и методологическим аспектам феномена «городское самоуправление». Автором проведен комплексный анализ правовых факторов, обусловливающих становление и развитие городского самоуправления как института публичной власти и гражданского общества. В статье проанализированы понятие, структура и система городского самоуправления, основные этапы генезиса, место и роль городского самоуправления в структуре политической системы современного государства, что позволило автору оценить перспективы совершенствования системы городского самоуправления в Украине, выработать некоторые рекомендации по оптимизации и повышению результативности этого процесса, сформулировать базовые положения относительно дальнейшего исследования развития местного самоуправления в городах Украины.

Стаття присвячена теоретичним, історико-правовим і методологічним аспектам феномена «Міське самоврядування». Автором проведено комплексний аналіз правових чинників, обумовлюючих становлення та розвиток місцевого самоврядування як інституту публічної влади і громадянського суспільства. У статті проаналізовано поняття, структура і система міського самоврядування, основні етапи генезису, місце і роль місцевого самоврядування в структурі політичної системи сучасної держави, що дозволило автору оцінити перспективи вдосконалення системи міського самоврядування в Україні, виробити деякі рекомендації щодо оптимізації та підвищення результативності цього процесу, сформулювати базові положення щодо подальшого дослідження розвитку місцевого самоврядування в містах України.

The article is devoted to theoretical , historical, legal and methodological aspects of the phenomenon of " municipality ." The author conducted a comprehensive analysis of the legal factors contributing to the formation and development of municipal government as an institution of public authorities and civil society. The paper analyzes the concept, structure and system of municipal government , the main stages of the genesis of the place and role of municipal government in the structure of the political system of the modern state that allowed the author to assess the prospects for improving the system of municipal government in the Ukraine , to develop some recommendations to streamline and improve the effectiveness of this process , formulate the basic provisions concerning the further development of the study of local government in cities of Ukraine.
Назарко А. Т. Городское самоуправление в системе публичной власти Украины / А. Т. Назарко // Закон и жизнь («Legea si Viata»). – 2014. – № 2. – С. 92-96.
Keywords: публичная власть; местное самоуправление; городское самоуправление; город; публічна влада; місцеве самоврядування; міське самоврядування; місто; public authority; local governance; municipal government; city