Концепт «правове забезпечення» в контексті правової адаптації до умов внутрішнього ринку Європейського Союзу - Харитонов, Є. О.; Харитонов, Е. О.; Kharytonov, E. O. (Одеса : Юрид. л-ра, 2015)
Статтю присвячено дослідженню концепту «правове забезпечення» в контексті правової адаптації до умов внутрішнього ринку Європейського Союзу. Сформульовано розуміння правового забезпечення як створення правовими (юридичними) засобами надійних умов для здійснення чого-небудь, вирішення якихось завдань, що становлять інтерес для суспільства (держави). Розглянуто поняття юридичних гарантій і його співвідношення з поняттям «забезпечення». Проаналізовано поняття державного та приватного примусу. Проведено класифікацію зусиль держави з правового забезпечення. Визначено форми (види) недержавного (громадського) правового забезпечення.
Харитонов Є. О. Концепт «правове забезпечення» в контексті правової адаптації до умов внутрішнього ринку Європейського Союзу / Є. О. Харитонов // Наукові праці Національного університету «Одеська юридична академія». Т. 16 / голов. ред. М. В. Афанасьєва ; МОН України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2015. - С. 35-43.
Keywords: правове забезпечення; юридичні гарантії; державний примус; приватний примус; правова адаптація; умови внутрішнього ринку Європейський Союз; правовое обеспечение; юридические гарантии; государственное принуждение; правовая адаптация; условия внутреннего рынка Европейского Союза; legal securing (ensuring); legal guarantees; state enforcement; private enforcement; legal adaptation; conditions of the European Union internal market