Комунікація як відображення стратегій медіації у художній літературі (на матеріалі англійської мови) - Чорній, А. Л.; Чорній, Анастасія Любомирівна; Chornii, Anastasiia (My University, 2016)
У статті розглянуто класичні стратегії медіації та комунікативні тактики, які посередник застосовує для примирення сторін. Окремо звернено увагу на паралінгвістичний компонент поведінки комунікантів. Розглянуто приклади медіативної комунікації з урахуванням мовознавчих і психологічних категорій.

The article deals with the classical mediation strategies and communicative tactics, which a mediator uses for negotiating the conflict parties. Attention is drawn to the paralinguistic part of the communicator’s behavior. It is analyzed the examples of mediation fiction taking into account linguistic and psychological categories
Чорній А. Л. Комунікація як відображення стратегій медіації у художній літературі (на матеріалі англійської мови) / А. Л. Чорній // Одеський лінгвістичний вісник. - 2016. - Вип. 8. - С. 66-70.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; комунікативні стратегії; медіативні стратегії; медіатор (посередник); конфліктний діалог; communicative strategies; mediation strategies; mediator (negotiator); conflict dialogue