Електронне судочинство: міжнародний досвід - Голубєва, Неллі Юріївна; Голубєва, Н. Ю.; Голубева, Нелли Юрьевна; Holubieva, Nelli Yu. (Одеса : Фенікс, 2020)
У монографії викладаються актуальні проблеми та питання впровадження досягнень науково-технічного прогресу, комп'ютерної техніки та інформаційних технологій у цивільне судочинство зарубіжних країн та України. Електронне судочинство виступає не тільки як інструмент організації судочинства для підвищення його ефективності, але й як спосіб полегшення доступу до правосуддя, а в ідеалі – новий спосіб відправлення правосуддя. В роботі визначено напрями подальших наукових досліджень, пошуку нових законодавчих рішень, теоретичних формулювань. Монографія призначена для науковців, юристів-практиків, аспірантів, студентів юридичних вузів і факультетів, а також для всіх, хто цікавиться даною тематикою.

В монографии излагаются актуальные проблемы и вопросы внедрения достижений научно-технического прогресса, компьютерной техники и информационных технологий в гражданское судопроизводство зарубежных стран и Украины. Электронное судопроизводство выступает не только как инструмент организации судопроизводства для повышения его эффективности, но и как способ облегчения доступа к правосудию, а в идеале - новый способ отправления правосудия. В работе определены направления дальнейших научных исследований, поиска новых законодательных решений, теоретических формулировок. Монография предназначена для научных работников, юристов, аспирантов, студентов юридических вузов и факультетов, а также для всех, кто интересуется данной тематикой.

The monograph outlines current issues and issues of implementation of scientific and technological progress, computer technology and information technology in civil proceedings of foreign countries and Ukraine. E-justice acts not only as a tool for organizing justice to increase its efficiency, but also as a way to facilitate access to justice, and ideally - a new way administration of justice. The directions of further scientific researches, search of new legislative decisions, theoretical formulations are defined in the work. The monograph is intended for scientists, legal practitioners, graduate students, students law schools and faculties, as well as for all who are interested in this topic.
Голубєва Н. Ю. Електронне судочинство: міжнародний досвід : монографія [Електронне видання] / Н. Ю. Голубєва. – Одеса : Фенікс, 2020. – 204 с. [URL: http://dspace.onua.edu.ua/handle/11300/14039] DOI: 10.32837/11300.14039