Актуальні питання використання штучного інтелекту при здійсненні перевезення пасажирів - Гнатенко, Сергій Сергійович; Гнатенко, С. С.; Hnatenko, Serhii S. (Одеса : Фенікс, 2026)
Штучний інтелект у сфері пасажирських перевезень доцільно розглядати як сукупність алгоритмічних та програмно-апаратних рішень, що забезпечують автоматизований або напівавтоматизований аналіз даних, прогнозування, прийняття допоміжних управлінських рішень та, у певних випадках, реалізацію елементів автономного функціонування транспортної системи.
Гнатенко С. С. Актуальні питання використання штучного інтелекту при здійсненні перевезення пасажирів. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 2. С. 129-133. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33008
Keywords: цивільне право; цивільне законодавство; цивільні правовідносини; зобов’язання; договірні зобов’язання; послуги; договір; перевезення; пасажири; штучний інтелект; інформаційне суспільство; інформаційні технології; civil law; civil legislation; civil legal relations; obligations; contractual obligations; services; contract; transportation; passengers; artificial intelligence; information society; information technologies