Формирование института адвокатуры в Древних государствах: сравнительно-правовой анализ - Козак, А. Г. (Одеса: Юридична література, 2015)
У статті досліджено становлення інституту надання правових послуг, що пройшов складний еволюційний шлях розвитку. Аналізуються особливості надання правових послуг у Стародавніх державах. Встановлено, що саме в Стародавньому Римі з'явилися такі форми надання правових послуг, як: консультування, тлумачення, захист інтересів у суді та представництво.
Козак А. Г. Формирование института адвокатуры в Древних государствах: сравнительно-правовой анализ / А. Г. Козак // Адвокатура: минуле та сучасність : матеріали V Міжнар. наук. конф. (14 листоп. 2015 р., м. Одеса.) / уклад. : І. В. Гловлюк, О. В. Малахова, Л. Ю. Чекмарьова ; відп. за вип. М.М. Стоянов; Націон. ун-т «Одеська юридична академія». - Одеса : Юридична література, 2015. – С. 155-157.
Keywords: правові послуги; адвокатура Стародавніх держав; генеза; патронат; повірені; адвокати