Деякі особливості аналізу працездатності компонентів комп'ютерної техніки - Задерейко, Олександр Владиславович; Задерейко, О. В.; Задерейко, Александр Владиславович; Zadereiko, Oleksandr V. (Одеса, 2022)
Моделювання властивостей цифрових пристроїв дозволяє суттєво підвищити ефективність аналізу характеристик їх цифрових компонентів. Такий підхід дозволяє скоротити термін тестування працездатності цифрових пристроїв. В процесі моделювання розкриваються вірогідні недоліки і помилки у функціонуванні і забезпеченні режимів експлуатації вузлів цифрових пристроїв. Розглянуто прикладне застосування системи схемотехнічного моделювання Multisim для дослідження і аналізу перехідних процесів логічних інверторів при тестуванні їх режимів роботи за допомогою сигналів різної форми.

Моделирование свойств цифровых устройств позволяет существенно повысить эффективность анализа характеристик их цифровых компонентов. Такой подход позволяет сократить срок тестирования работоспособности цифровых устройств. В процессе моделирования раскрываются вероятные недостатки и ошибки в функционировании и обеспечении режимов эксплуатации узлов цифровых устройств. Рассмотрено прикладное применение системы схемотехнического моделирования Multisim для исследования и анализа переходных процессов логических инверторов при тестировании их режимов работы с помощью сигналов различной формы.

Modeling the properties of digital devices can significantly improve the efficiency of analyzing the characteristics of their digital components. This approach makes it possible to shorten the period of testing the operability of digital devices. In the process of modeling, possible shortcomings and errors in the functioning and maintenance of operating modes of digital device nodes are revealed. The applied application of the Multisim circuit modeling system for the study and analysis of transient processes of logic inverters when testing their operating modes using signals of various shapes is considered.
Задерейко О. В. Деякі особливості аналізу працездатності компонентів комп'ютерної техніки / О. В. Задерейко // Інформаційне суспільство: проблеми та перспективи : матеріали VІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції (м. Одеса, 20 травня 2022 р.) / відп. ред. Н. І. Логінова. - Одеса, 2022. - С. 20-25.
Keywords: AC аналіз; DС аналіз; логічний інвертор; моделювання в Multisim; AC analysis; DC analysis; logic inverter; modeling in Multisim; цифровое моделирование электронных схем; моделирование электронных схем; динамические характеристики цифровых устройств; оценка динамических характеристик цифровых компонентов; AC анализ; DC анализ; логический инвертор; моделирование в Multisim; оцінка динамічних характеристик цифрових компонентів; динамічні характеристики цифрових пристроїв; моделювання електронних схем; цифрове моделювання електронних схем; digital modeling of electronic circuits; modeling of electronic circuits; dynamic characteristics of digital devices; evaluation of dynamic characteristics of digital components