Міжнародно-правове регулювання розброєння та скорочення озброєнь - Давидюк, Олександра Віталіївна (Одеса: Гельветика, 2020)
У статті автор дійшов висновку, що найбільш ефективним засобом збереження миру та запобігання війни є роззброєння. Міжнародні процеси роззброєння вийшли на шлях заборони та обмеження виробництва та використання окремих видів зброї, перш за все масового знищення.
Давидюк О. В. Міжнародно-правове регулювання розброєння та скорочення озброєнь / О.В. Давидюк // 75-а річниця ООН – сучасний стан та розвиток міжнародного права : збірник матеріалів Всеукр. наук. студент. конф. (м. Одеса, 30 листопада 2020 р.) / МОН України, НУ "ОЮА" ; відп. вед. М. Р. Аракелян. - Одеса : Гельветика, 2020. – С. 275-278.
Keywords: міжнародна безпека; роззброєння; Статут ООН ст. 11; Договір про неросповсюдження ядерної зброї; мирна політика