До сутності поняття криміналістичної характеристики протидії розслідуванню організованої злочинної діяльності - Кіліміченко, Сергій Олегович; Кіліміченко, С. О.; Kilimichenko, Serhii O. (Одеса : Фенікс, 2026)
Сучасні прояви злочинної діяльності все частіше характеризуються не лише складністю способу/механізму вчинення кримінальних правопорушень, а й системною, цілеспрямованою та багаторівневою протидією досудовому розслідуванню, що охоплює як приховування чи знищення слідів, інсценування подій і маніпулювання доказовою інформацією, так і використання інформаційно-психологічного впливу, корупційних зв’язків та процесуальних зловживань. У таких умовах ефективність діяльності органів досудового розслідування безпосередньо залежить від здатності своєчасно застосовувати передбачені законом правові механізми у поєднанні з науково обґрунтованими криміналістичними тактичними прийомами.
Кіліміченко С. О. До сутності поняття криміналістичної характеристики протидії розслідуванню організованої злочинної діяльності. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квіт. 2026 р.) : у 2-х т. / заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 648-651. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33346
Keywords: криміналістична характеристика; протидія; розслідування; організована злочинна діяльність; criminalistic characteristics; counteraction; investigation; organized criminal activity