Організаційно-правові основи становлення та розвитку державної митної служби в Україні - Гаверський, Віталій Валерійович; Гаверский, Виталий Валерьевич; Gaverskiy, Vitaliy V. (My University, 1998)
Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук зі спеціальності 12.00.07 — теорія управління; адміністративне право та процес; фінансове право; банківське право. — Одеська державна юридична академія, Одеса, 1998. В дисертації аналізується процес виникнення та розвиток митної служби в Україні. Державна митна служба розглядається як один із видів державної служби, із властивою їй специфікою та формами вияву, а також як система державних органів, які здійснюють митну справу. Автором подані рекомендації, спрямовані на модернізацію та підвищення ефективності митної служби. Підсумки дослідження відображені в навчальному посібнику (практикумі) та трьох наукових публікаціях.

Диссертация на соискание ученой степени кандидата юридических наук по специальности 12.00.07 - теория управления; административное право и процесс; финансовое право; банковское право. - Одесская государственная юридическая академия, Одесса, 1998. В диссертации анализируется процесс возникновения и развития таможенной службы в Украине. Государственная таможенная служба рассматривается как один из видов государственной службы со свойственной ей спецификой и формами проявления, а также как система государственных органов, осуществляющих таможенное дело. Автором представлены рекомендации, направленные на модернизацию и повышение эффективности таможенной службы. Итоги исследования отображены в учебном пособии (практикуме) и трех научных публикациях.

Thesis for a Candidate of Law's degree by specialized 12.00.07 - The Theory of management; Administrative Law and procedure; Financial Law; Banking Law. - Odessa State Academy of Law, Odessa, 1998. The dissertation analyses the procedure of origin and development of a State Customs Service in Ukraine. In the research the State Customs Service is examined as a sort of state service, with the specific character and forms of display which are peculiar to it and as a system of state bodies carried out a customs affairs. Author has worked recommendation for updating and for increasing of customs service efficiency. The results of research have been reflected in 3 scientific publications.
Гаверський В. В. Організаційно-правові основи становлення та розвитку державної митної служби в Україні : автореф. дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.07 / В. В. Гаверський; кер. роботи С. В. Ківалов; Нац. ун.-т "Одеська юридична академія". – Одеса, 1998. – 16 с.
Keywords: митна служба; митна справа; митне право; проходження служби в митних органах; митне законодавство; таможенная служба; таможенное дело; таможенное право; прохождение службы в таможенных органах; таможенное законодательство; customs service; customs affairs; Customs law; period in service of customs bodies; customs legislation