Праовий вплив недержавних засобів масової інформації на формування правової культури та правомірної поведінки громадян - Каплій, Олена Володимирівна; Каплий, Елена Владимировна; Kaplij, Elena (My University, 2016)
Досліджено функціональне призначення недержавних ЗМІ, які належать до складових громадянського суспільства. Розкривається зміст і характеристика основних напрямків правового впливу недержавних ЗМІ на формування правової культури громадян, тобто його діяльнісний аспект. Розглянуто вплив державної інформаційної політики на функціонування недержавних ЗМІ та форми їх участі у реалізації державної правової політики.

Исследовано функциональное назначение негосударственных СМИ, которые относятся к составляющим гражданского общества. Раскрывается содержа- ние и характеристика основных направлений правового воздействия негосударст- венных СМИ на формирование правовой культуры граждан, то есть его деятельност- ный аспект. Рассмотрено влияние государственной информационной политики на функционирование негосударственных СМИ и формы их участия в реализации госу- дарственной правовой политики.

Investigated the functional purpose of private media outlets that belong to the components of civil society. The content and characteristics of the main areas of legal en- forcement of private media in the formation of legal culture of citizens, ie its activity-aspect. The influence of the state information policy on the functioning of private media and forms of their participation in the implementation of state policies.
Каплій О. В. Праовий вплив недержавних засобів масової інформації на формування правової культури та правомірної поведінки громадян / О. В. Каплій // Правовий вплив на неправомірну поведінку: актуальні грані : монографія / за ред. О. В. Козаченка, Є. Л. Стрельцова; МОН України, НУ «ОЮА», Каф.крим. права та ін. крим.-прав. дисциплін Миколаїв. ін-т. права, ПРЦ НАПрНУ, ГО «Всеукр. Асоціація крим. права» . — Миколаїв : Іліон, 2016. — С. 450-476.
Keywords: недержавні ЗМІ; громадянське суспільство; гарантії конституційних прав і свобод; функції недержавних ЗМІ; правова культура; правовий вплив; негосударственные СМИ; гражданское общество; гарантии конституционных прав и свобод; функции негосударственных СМИ; правовая культура; правовое воздействие; non-state media; civil society; guarantee the constitutional rights and freedoms; non-media functions; legal culture; legal effect