Спосіб приготування бісквітного печива продовженого терміну зберігання : Патент України на корисну модель - Тітомир, Людмила Анатоліївна; Тітомир, Л. А.; Titomyr, Liudmyla A.; Данилова, Олена Іванівна; Пилипенко, Людмила Миколаївна (ДП “Український інститут інтелектуальної власності”, 2020)
Спосіб приготування бісквітного печива подовженого терміну зберігання включає підготовку рецептурних компонентів, приготування тіста шляхом змішування зернової основи із солодким компонентом і структуроутворювачем, перемішування рецептурних компонентів до однорідної їх консистенції, формування, випікання і охолодження. Як зернову основу використовують борошно пшеничне, або безглютенове борошно, або пшеничну манну крупу, або кукурудзяну манну крупу, або суміш пшеничної манної крупи та подрібненої кукурудзяної крупи, або суміш пшеничної манної крупи та пластівців вівсяних, або гречаних, або суміш борошна рисового і пластівців перлових, або суміш кукурудзяної манної крупи та пластівців вівсяних, або гречаних, або перлових. Як солодкий компонент використовують цукор та/або ванільний цукор, або лактитол, або ксиліт, або сорбіт, або суміш ізомальта і меду, або суміш ізомальта і стевізида, або кленовий сироп. Як структуроутворювач, окрім меланжу, використовують курячі яйця та/або крохмаль. При збиванні курячих яєць або меланжу додають сіль.
Пат. України на корисну модель № 144716, МПК A21D 13/80 (2017.01), A21D 13/04 (2017.01), A21D 2/36 (2006.01). Спосіб приготування бісквітного печива продовженого терміну зберігання / Л. А. Тітомир, О. І. Данилова, Л. М. Пилипенко ; патентовласник Одеськ. нац. акад. харч. технологій. – Заявка № u 2020 01186 Україна ; заявл. 24.02.2020 ; опубл.26.10.2020, Бюл. № 20. – 9 с.
Keywords: упакований бісквітний хлібобулочний виріб; печиво подовженого терміну зберігання; використання безглютенових компонентів; борошно пшеничне; використання широкого спектру зернової основи; Research Subject Categories::INTERDISCIPLINARY RESEARCH AREAS::Domestic science and nutrition