Види колективних трудових правовідносин - Чанишева, Г. І.; Чанышева, Г. И.; Chanisheva, G. I. (Одеса : Фенікс, 2014)
Залежно від того, яке колективне трудове право входить до змісту колективних трудових правовідносин, можна виділити наступні їхні види: з участі працівників, їх представників в управлінні підприємством, установою, організацією; з ведення колективних переговорів з укладення колективних угод і колективних договорів; із діяльності професійних спілок, їх об’єднань щодо представництва і захисту прав та інтересів працівників; із діяльності організацій роботодавців, їх об’єднань щодо представництва і захисту прав та інтересів роботодавців; з вирі¬шення колективних трудових спорів (конфліктів). Залежно від рівня, на якому виникають і функціонують колективні трудові правовідносини, можна виділити наступні види зазначених правовідносин: такі, що виникають і функціонують на національному, галузевому, територіальному та локальному рівнях.
Чанишева Г. І. Види колективних трудових правовідносин / Г. І. Чанишева // Правове життя сучасної України: матеріали Міжнар. наук. конф. проф.-викл. та аспірант. складу / відп. за вип. В. М. Дрьомін; НУ ОЮА, Півд. регіон. центр НАПрН України. – Одеса: Фенікс, 2014. – Т. 2. – С. 433-435.
Keywords: види колективних трудових правовідносин; колективне трудове право; виды коллективных трудовых правоотношений; types of collective labor relations; коллективное трудовое право; collective labor law