Програмне правове забезпечення виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини в Україні - Бабін, Б. В.; Babin, B. V. (Одеса : Фенікс, 2013)
У статті визначено специфіку програмного правового забезпечення реалізації в Україні норм та практики ЄСПЛ, вироблено пропозиції з удосконалення такого забезпечення. автор визначився із роллю та перспективами застосування державних програм розвитку, цільових та інтеграційних програм у відповідних процесах, дослідив значення нормотворчого та бюджетного програмування у цій сфері, вказав на наявні недоліки відповідних правових механізмів та ув’язаної з ними державної політики. запропоновано схвалення державної цільової програми із запровадження в Україні стандартів Європейської конвенції про права людини та відповідної практики ЄСПЛ на п’ятирічний період із визначенням міністерства юстиції України як її головного відповідального виконавця.

В статье определена специфика программного правового обеспечения реализации в украине норм и практики еспч, разработаны предложения по совершенствованию такого обеспечения. Автор определился с ролью и перспективами использования государственных программ развития, целевых и интеграционных программ в соответствующих правовых процессах, исследовал значение нормотворчес кого и бюджетного программирования в данной сфере, указал на имеющиеся недостатки соответствующих правовых механизмов и увязанной с ними государственной политики. предложено принятие государственной целевой программы по внедрению в Украине стандартов Европейской конвенции о правах человека и соответствующей практики еспч на пятилетний период с определением Министерства юстиции Украины как ее главного ответственного исполнителя.

The article outlines the specifics of programming legal prohibition the realization ECtHR’s norms and practice in Ukraine, it produces the proposals for improving such programmatic implementation. Author determined the role and prospects of using the state development programs, state targeted and integration programs in relevant legal processes, investigated the value of the legislative and budgetary programming in this area, pointed out the disadvantages of specified legal mechanisms and of the state policy, tallied with them. There proposed approving the State target program for implementation in Ukraine of the standards of the ECHR and the relevant case law of the ECthR on fiveyear period with the definition of the Ministry of Justice of Ukraine as its main responsible body.
Бабін Б. В. Програмне правове забезпечення виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини в Україні / Б. В. Бабін // Правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини : матер. 2-ї Міжнар. наук.-практ. конф. (Одеса, 20-21 вересня 2013 р.) / за ред. С. В. Ківалова ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2013. – С. 199-222.
Keywords: програмне правове регулювання; рішення ЄСПЛ; практика ЄСПЛ; бюджетні програми; інтеграційні програми; нормотворчі програми; програми розвитку; цільові програми; программное правовое регулирование; решение ЕСПЧ; практика ЕСПЧ; бюджетные программы; интеграционные программы; нормотворческие программы; программы развития; целевые программы; programming legal regulation; ECtHR decisions; ECtHR practice; budget programs; integration programs; legislative programs; development programs; targeted programs