Штучний інтелект і спеціалізовані цифрові інструменти в експертному забезпеченні розслідування кіберзлочинів та цифрових правопорушень - Кривоножко, Галина Євгенівна; Кривоножко, Г. Є.; Kryvonozhko, Halyna Ye.; Собін, Олексій Костянтинович; Собін, О. К.; Sobin, Oleksii K. (Одеса : НУ «ОЮА», 2026)
Обґрунтовано модель використання ШІ та forensic–ПЗ: автоматизований пошук є лише орієнтацією, а висновок формує експерт після перевірки. The thesis outlines a model for using AI and forensic software in digital examinations: automated search is preliminary, while the expert conclusion is made after verification.
Кривоножко Г., Собін О. Штучний інтелект і спеціалізовані цифрові інструменти в експертному забезпеченні розслідування кіберзлочинів та цифрових правопорушень. Криміналістика майбутнього: цифрові інновації, штучний інтелект, глобальні виклики та загрози: збірник матеріалів міжнар. наук.–практ. конф. (м. Одеса, 5 черв. 2026 р.) / заг. ред. С. Ківалова, М. Аракеляна. Одеса : НУ «ОЮА», 2026. С. 184-188. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33533
Keywords: ШІ; цифрові докази; кіберзлочини; forensic-ПЗ; AI; digital evidence; cybercrime; forensic software