Кваліфікація ситуації в Автономній Республіці Крим, Донецькій та Луганській області з точки зору міжнародного гуманітарного права - Кориневич, Антон Олександрович; Кориневич, Антон Александрович; Korinevich, Anton A. (Одеса : Фенікс, 2014)
Стаття присвячена кваліфікації ситуації в Автономній Республіці Крим, Донецькій і Луганській області з точки зору міжнародного гуманітарного права. Така кваліфікація є вкрай важливою, оскільки вона визначає, який статус мають безпосередні учасники збройного конфлікту та які норми міжнародного гуманітарного права повинні застосуватися у кожному конкретному випадку. Особливо це питання є важливим для захисту цивільного населення і цивільних об’єктів, а також осіб, які перестали брати безпосередню участь у воєнних діях.

The article is dedicated to the qualification of situation in the Autonomous Republic of Crimea, Donetsk and Lugansk regions of Ukraine from the point of international humanitarian law. Such qualification is crucial as it defines the status of the persons taking direct participation in hostilities and which rules of international humanitarian law are applicable in each particular situation. This question is of high importance for the protection of civilians, civilian objects and hors de combat.

Статья посвящена квалификации ситуации в Автономной Республике Крым, Донецкой и Луганской области с точки зрения международного гуманитарного права. Такая квалификация является очень важной, поскольку она определяет, какой статус имеют непосредственные участники вооруженного конфликта и какие нормы международного гуманитарного права должны применяться в каждом конкретном случае. Особенно этот вопрос является важным для защиты гражданского населения и гражданских объектов, а также лиц, которые перестали принимать непосредственное участие в военных действиях.
Кориневич А. О. Кваліфікація ситуації в Автономній Республіці Крим, Донецькій та Луганській області з точки зору міжнародного гуманітарного права / А. О. Кориневич // Актуальні проблеми політики : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукраїнський центр гендерних проблем. – Одеса : Фенікс, 2014. – Вип. 53. – С. 89-97.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; кваліфікації ситуації; Автономна Республіка Крим; Донецька область; Луганська область; міжнародне гуманітарне право; збройний конфлікт; статус учасника; цивільне населення; захист цивільних об’єктів; квалификации ситуации; Автономная Республика Крым; Донецкая область; Луганская область; международное гуманитарное право; вооруженный конфликт; статус участника; гражданское население; защита гражданских объектов; qualifications situation; Avtonomnaya Respublika Krym; Donetskaya oblast; Luhanskaya region; mezhdunarodnoe humanytarnoe right; armed conflict; status of the participant; tsivіlne population; protection of civilian objects