Ситуаційна експертиза як спосіб комплексного застосування спеціальних знань під час розслідування злочинів, вчинених організованими злочинними угрупованнями - Аркуша, Лариса; Arkusha, Larysa (Одеса : НУ «ОЮА», 2025)
Тези присвячено ролі ситуаційної експертизи у розслідуванні злочинів, вчинених організованими злочинними угрупованнями. Пояснюється, чому звичайні експертизи не дають повної картини, і як ситуаційний підхід допомагає відтворити логіку вчинення злочину, простежити причинні звʼязки та поєднати дані з різних сфер для ефективнішого розслідування. The paper examines the role of situational expert analysis in investigating offences carried out by organized criminal groups. It highlights why traditional expert examinations often fail to provide a complete picture of the crime and explains how a situational approach helps reconstruct the sequence of events, trace causal links, and combine information from different fields to make the investigation more effective.
Situational expert examination as a tool for the integrated use of specialized knowledge in investigating crimes committed by organized criminal groups
Аркуша Л. Ситуаційна експертиза як спосіб комплексного застосування спеціальних знань під час розслідування злочинів, вчинених організованими злочинними угрупованнями / Л. Аркуша // Експертне забезпечення розслідування організованої злочинності: міжнародний досвід та національна практика : зб. матеріалів міжнар. наук.-практ. конф. м. Одеса, 27 листоп. 2025 р.=Expert Support in the Investigation of Organized Crime: International Experience and National Practice : Proceedings of the International Scientific and Practical Conference (Odesa, 27 November 2025) / [орг. комітет: С. Ківалов, М. Аракелян, О. Катарага, Д. Кішко, Д. Колодін, А. Колодіна, Л. Аркуша та ін.] ; Нац. ун-т Одеськ. юрид. акад. кафедра криміналістики, суд. експертиз та поліграф. ; Нац. центр суд. експерт. при Міністер. юстиц. Респуб. Молдова ; Одеськ. Наук.-дослідн. ін-т суд. експер. Міністер. юстиції України. - Одеса : НУ «ОЮА», 2025. - С. 37-40. - Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31306
Keywords: ситуаційна експертиза; комплексна експертиза; спеціальні знання; розслідування; злочин; організовані злочинні угруповання; situational expert examination; integrated expertise; specialized knowledge; investigation; crime; organized criminal groups