Відповідальність у сфері господарювання - Богомолова Наталія Михайлівна; Богомолова Наталья Михайловна; Bogomolova Natal'ja (My University, 2016)
Досліджується сутність, зміст та значення господарсько-правової відповідальності. Визначається сутність, правова природа і значення господарських санкцій. Особливу увагу приділено дослідженню правової природи адміністративно- господарських санкцій. Аналізуються характерні риси та види адміністративно- господарських санкцій.

Исследуется сущность, содержание и значение хозяйственно-правовой ответственности. Определяется сущность, правовая природа и значение хозяйственных санкций. Особое значение уделяется исследованию правовой природы административно-хозяйственных санкций. Анализируются характерные признаки и виды административно-хозяйственных санкций.

The nature, content and significance of economic and legal responsibility are examines. The essence, legal nature and significance of economic sanctions are determined. Special attention is paid to the study of the legal nature of administrative-economic sanctions. The characteristics and types of administrative-economic sanctions are analyzed.
Богомолова Н. М. Відповідальність у сфері господарювання / Н. М. Богомолова // Правовий вплив на неправомірну поведінку: актуальні грані : монографія / за ред. О. В. Козаченка, Є. Л. Стрельцова; МОН України, НУ «ОЮА», Каф.крим. права та ін. крим.-прав. дисциплін Миколаїв. ін-т. права, ПРЦ НАПрНУ, ГО «Всеукр. Асоціація крим. права» . — Миколаїв : Іліон, 2016. — С. 514-533.
Keywords: юридична відповідальність; відповідальність у сфері господарювання; санкції; господарські санкції; адміністративно-господарські санкції; оперативно- господарські санкції; відшкодування збитків; конфіскація; юридическая ответственность; ответственность в сфере хозяйствования; хозяйственные санкции; административно-хозяйственные санкции; оперативно-хозяйственные санкции; возмещение ущерба; конфискация; legal liability; liability in the sphere of economic sanctions; economic sanctions; administrative sanctions; operatively-economic sanctions; damages; confiscation