Реалізація права спільної часткової власності на квартиру (будинок) за законодавством України - Фолошня, Діана Іванівна; Фолошня, Диана Ивановна; Foloshnia, Diana I. (My University, 2014)
В запропонованій статті розкриваються особливості реалізації права спільної часткової власності на квартиру (будинок) за законодавством України. При цьому наголошується, що при спільній власності на квартиру (будинок) право власності належить усім тільки в сукупності, оскільки право кожного співвласника поширюється на весь об’єкт в цілому, а не на певну його частину. Разом з тим, не виключається можливість будь-якого співвласника користуватися правами володіння і користування як певними частинами квартири (дома), так і квартири (дома) в цілому.

В предложенной статье раскрываются особенности реализации права общей долевой собственности на квартиру (дом) по законодательству Украины. При этом акцентируется внимание, что при общей собственности на квартиру (дом) право собственности принадлежит всем только в совокупности, поскольку право каждого совладельца распространяется на весь объект в целом, а не на определенную его часть. Вместе с тем, не исключается возможность любого совладельца пользоваться правами владения и пользования как определенными долями квартиры (дома), так и квартиры (дома) в целом.

In the proposed article it is revealed the features of the right of common share ownership on the apartment (house) under the legislation of Ukraine. It is noted that in co-ownership on the apartment (house), the right of owner-ship belongs to all just collectively. The right of each co-owner applies to the entire object as a whole, rather than to a part of it. However, it does not preclude possibility for any co-owner to exercise rights of possession and use of a certain apartment units (houses) and apartments (houses) in general.
Фолошня Д. І. Реалізація права спільної часткової власності на квартиру (будинок) за законодавством України / Д. І. Фолошня // Часопис цивілістики. – 2014. – Вип. 17. – С. 185-188.
Keywords: право спільної власності; право спільної часткової власності; житловий квартира (будинок); виділ у натурі частки із майна; договір про поділ нерухомого майна; право общей собственности; право общей долевой собственности; жилая квартира (дом); выдел в натуре доли из имущества; договор о разделе недвижимого имущества; the right of common ownership; the right of common share ownership; residential apartment (house); allocation in kind of a share of property; agreement on real estate section