Наукові підходи до державної політики у сфері охорони здоров'я в працях українських учених - Співак, М. В.; Спивак, М. В.; Spivak, M. V. (Одеса: Фенікс, 2015)
У статті проаналізовані наукові джерела і досліджений стан формування та реалізації державної політики в галузі охорони здоров’я у працях українських вчених. Наголошено на необхідності врахування і важливості кожного з окреслених напрямків у формуванні політики охорони здоров’я. Вказано на важливості перегляду і зміни не лише всієї системи охорони здоров’я у державі, а й філософії відношення людини до свого власного здоров’я. Зроблені висновки про існування невеликої кількості праць політологічного напрямку у сфері охорони здоров’я, що певним чином негативно впливає на запровадження нової політики охорони здоров’я населення.
Співак М. В. Наукові підходи до державної політики у сфері охорони здоров'я в працях українських учених / М. В. Співак // Актуальні проблеми політики зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2015. – Вип. 55. – С. 275-283.
Keywords: державна політика в галузі охорони здоров’я; філософія відношення людини до свого власного здоров’я; государственная политика в отрасли здравоохранения; философия отношения человека к своему собственному здоровью; State policy in the health sector; philosophy of man's relationship to his own health