Протидія дискримінації як запорука демократичного розвитку держави - Гаркуша, Ю. О.; Garkusha, J. O. (Одеса, 2010)
На поглядавтора статті, запропоновані в статті варіанти вирішення проблеми дискримінації, забезпечать захист гарантованого Конституцією України права на рівність, сприятимуть зменшенню кількості випадків дискримінації та запобіганню можливих конфліктів. А це в свою чергу, дасть змогу гармонізувати законодавство України у сфері протидії дискримінації із законодавством Європейського Союзу, тобто просувати її вперед на шляху до інтеграції в європейську спільноту. Адже недарма, як говорив відомий вчений, Герберт Спенсер: « Ніхто не може бути абсолютно вільним, поки всі не вільні…».
Гаркуша Ю. О. Протидія дискримінації як запорука демократичного розвитку держави / Ю. О. Гаркуша // Міжнародні читання присвячені пам’яті професора Імператорського Новоросійського університету П. Є. Казанського: матеріали Міжнародної конференції (м. Одеса, 22-23 жовтня 2010 року). - Одеса, 2010. - С. 108-110.
Keywords: протидія дискримінації; демократичний розвиток держави; принцип рівності людей; Омбудсмен; противостояние дискриминации; демократическое развитие государства; принцип равенства людей; Ombudsman; opposition to discrimination; democratic development of the state; the principle of equality of people