Соціальний захист сімей з дітьми за законодавством України - Бориченко Катерина Валеріївна; Бориченко Екатерина Валерьевна; Borychenko Kateryna V. (My University, 2015)
Монографія містить комплексне дослідження теоретичних та практичних проблем правового регулювання соціального захисту сімей з дітьми за законодавством України. У даному монографічному дослідженні визначаються поняття, особливості, організаційно-правові форми та види соціального захисту сімей з дітьми. Досліджуються загальнообов’язкове державне соціальне страхування, державна соціальна допомога та додатковий соціальний захист як організаційно-правові форми соціального захисту сімей з дітьми. Аналізуються окремі види соціального захисту сімей з дітьми. Формулюються пропозиції щодо удосконалення чинного соціально-забепечувального законодавства у сфері соціального захисту сімей з дітьми з урахуванням міжнародних стандартів та позитивного законодавчого досвіду зарубіжних країн. Розраховано на науковців, викладачів, юристів-практиків, працівників, які займаються законопроектною роботою, аспірантів, студентів, які навчаються за спеціальністю «Правознавство».
монографія
Бориченко К. В. Соціальний захист сімей з дітьми за законодавством України : монографія / К. В. Бориченко. - Одеса : Фенікс, 2015. - 302 с.
Keywords: право соціального забезпечення України; соціальний захист окремих груп населення; соціальний захист сімей з дітьми в Україні; міжнародні стандарти соціального захисту; організаційно-правові форми соціального захисту сімей з дітьми; загальнообов’язкове державне соціальне страхування; соціальні пільги; медична допомога; соціальне обслуговування; право социального обеспечения Украины; социальной защите отдельных групп населения; социальной защите семей с детьми в Украине; международные стандарты социальной защиты; организационно-правовые формы социальной защиты семей с детьми; общеобязательное государственное социальное страхование; социальные льготы; медицинская помощь; социальное обслуживание; Social Protection Law Ukraine; social protection of certain population groups; social protection of families with children in Ukraine; international standards of social protection; organizational and legal forms of social protection for families with children; compulsory state social insurance; social benefits; medical care; social services