До питання поняття грошового забезпечення поліцейських - Масалова, Т. А.; Masalova, T. A. (Одеса : Гельветика, 2021)
У роботі розглянуто сутність і значення грошового забезпечення поліцейських. Зроблено висновок, що грошове забезпечення поліцейських виступає однією з умов ефективного та результативного виконання покладених на них відповідних завдань і функцій. Достатній обсяг фінансування необхідний у всіх сферах державного управління, оскільки, крім іншого, це дозволяє запобігти корупційним правопорушенням та є гарантією незалежності й належного виконання державними органами, зокрема органами поліції, своїх функціональних обов’язків. Значення грошового забезпечення поліцейських визначається його завданнями, до яких слід віднести: забезпечення достатніх та належних матеріальних умов життя і відпочинку; комплектування якісного особового складу органів поліції; диференціацію умов і характеру праці; стимулювання праці; компенсування фізичних та інтелектуальних затрат; профілактику службових правопорушень, особливо тих, які вчиняються з корисливою метою. Основними функціями грошового забезпечення поліцейських є такі: 1) відтворювальна функція (переважно основне джерело доходу поліцейського); 2) забезпечення матеріального стимулювання поліцейського; 3) стимулююча функція (залежить від тривалості та інтенсивності служби, успіхів у виконанні завдань, від дисциплінованості службовця тощо); 4) регулююча функція (залежить від кваліфікації, звання, інших особистих характеристик поліцейського). Грошове забезпечення поліцейських визначено як гарантована державою в гідному розмірі винагорода працівника, що характеризується основною (задоволення гідного життя поліцейського) та похідною (стимулювання краще виконувати свої службові завдання) метою, завданнями (створення умов належного рівня соціальної безпеки працівника, його сім’ї; стимулювання трудової конкуренції, виконавської дисципліни тощо) та функціями (відтворювальною, забезпечувальною, стимулюючою, регулюючою) і нараховується й виплачується за виконання роботи на службі. Нормативно-правова основа грошового забезпечення охоплює міжнародно-правові акти, норми яких стосуються оплати праці (акти про права людини та міжнародно-правові акти МОП), національні нормативно-правові акти про оплату праці та про грошове забезпечення поліцейських (законодавчого і підзаконного характеру).

The paper considers the essence and significance of financial support for police officers. It is concluded that the financial support of police officers is one of the conditions for effective and efficient performance of their respective tasks and functions. Because sufficient funding is needed in all areas of public administration, as it, among other things, prevents corruption offenses and guarantees the independence and proper performance of public functions, in particular by the police,. The value of financial support for police officers is determined by its tasks, which should include: providing sufficient and appropriate material conditions for life and leisure; staffing of high-quality police personnel; differentiation of working conditions and nature; labor incentives; compensation of physical and intellectual costs; prevention of official offenses, especially those committed for selfish purposes. The main functions are: 1) reproductive function (mainly is the main source of income for the police); 2) providing material incentives for police officers; 3) stimulating function (depends on the duration and intensity of service, success in performing tasks, on the discipline of the employee, etc.); 4) regulatory function (depends on the qualifications, rank and other personal characteristics of the police officer). Cash security of police officers is defined as a state-guaranteed reward of an employee, characterized by the main (satisfaction of a decent life of a police officer) and derivative (incentives to better perform their duties) purpose, tasks (creating conditions for proper social security of the employee, his family; labor competition, executive discipline, etc.) and functions (reproductive, providing, stimulating, regulating) and is accrued and paid for the performance of work in the service. The legal framework for cash coverage includes international legal acts related to remuneration (human rights acts and ILO international legal acts), national legal acts on remuneration of labor and on police security (legislative and by-laws).
Масалова Т. А. До питання поняття грошового забезпечення поліцейських / Т. А. Масалова // Юридичний вісник. - Одеса : Гельветика - 2021. - № 4. - С. 201-206.
Keywords: Research Subject Categories::LAW/JURISPRUDENCE; поліцейський; соціальний захист; матеріальне забезпечення; грошове забезпечення; policeman; social protection; material security; financial security