Соціальний зміст головщини і нав'язки в Статуті Великого князівства Литовського 1529 року - Музиченко, Петро Павлович; Музыченко, Петр Павлович; Muzychenko, Petr (My University, 2009)
Norms, devoted the institutes of compensation of harm for murder or beating of peasants, are analysed in the article «golovshchina» and «naviazka». Drawn a conclusion about direct connection of these institutes with social differentiation of peasants.
Музиченко П. П. Соціальний зміст головщини і нав'язки в Статуті Великого князівства Литовського 1529 року / П. П. Музиченко // Наукові праці Одеської національної юридичної академії / голов. ред. С. В. Ківалов ; МОН України, ОНЮА. - Одеса : Юрид. л-ра, 2009. - Т. 8. - С. 110-117.
Keywords: селяни; головщина; нав'язка; відшкодування шкоди; Статут Великого князівства Литовського; крестьяне; головщина; навьязка; возмещение вреда; Статут Великого княжества Литовского; peasants; «golovshchina»; «naviazka»; compensation of harm; Statut of the Grand Duchy of Lithuania