Реалізація мовленнєвої агресії в конфліктному та агресивному дискурсах - Кріпак, Ю. В.; Крипак, Ю. В.; Kripak, Yu. V. (Одеса : Гельветика, 2014)
У статті з 'ясовується сутність поняття мовленнєвої агресії. Досліджується сфера її основного функціонування — агресивний та конфліктний дискурси. Агресивний дискурс визначається як такий, де явище породжується. Агресивний дискурс може трансформуватися в конфліктний за умов низької конфліктостійкості. Мовленнєва агресія може охоплювати всі області мовленнєвої діяльності людини з реалізацією в різних типах дискурсів. Розглядаються шляхи та напрями в області майбутнього вивчення даного питання.
Кріпак Ю. В. Реалізація мовленнєвої агресії в конфліктному та агресивному дискурсах / Ю. В. Кріпак // Одеський лінгвістичний вісник. – 2014. – Вип. 4. – С. 140-143.
Keywords: мовленнєва агресія; негативний вплив; агресивний дискурс; конфліктний дискурс; конфліктостійкість; речевая агрессия; негативное влияние; агрессивный дискурс; конфликтный дискурс; конфликтостойкость; speech aggression; negative influence; aggressive discourse; conflict discourse; conflict resistance