Сучасна демократія: проблеми та перспективи - Долженков, Олег Олександрович (Одеса : Фенікс, 2015)
Стаття присвячена проблемам концептуалізації сучасної демократії. Проаналізовані основні виміри демократії у сучасному світі. Наголошено на системному зв’язку демократії та лібералізму. Ключові слова: демократія,теорія демократії, політика, політичні інститути.

Статья посвящена проблемам концептуализации современной демократии. Проанализированы основные измерения демократии в современном мире. Сделано ударение на системной связи демократии и либерализма.

The article is dedicated to the problems of conceptualization of modern democracy. The main dimensions of democracy in the modern world are being analyzed. The stress is made on a systemic link between democracy and liberalism.
Долженков О. О. Сучасна демократія: проблеми та перспективи / О. О. Долженков // Актуальні проблеми політики зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), Л. І. Кормич (заст. голов. ред.), М. А. Польовий (відп. секр.) [та ін.] ; НУ «ОЮА», Південноукр. центр гендер. проблем. – Одеса : Фенікс, 2015. – Вип. 54. – С. 221-229.
Keywords: сучасна демократія; теорія демократії; політика; політичні інститути; современная демократия; теория демократии; политика; политические институты; modern democracy; theory of Democracy; politics; political Institutions