Договір перевезення пасажира залізничним транспортом: загальні положення - Сірко, Р. Б.; Сирко, P. Б.; Sirko, R. (Одеса : Юрид. л-ра, 2012)
У статті надається загальна характеристика договору перевезення пасажира залізничним транспортом. При цьому наголошується, що перевізник як джерело підвищеної небезпеки відповідає за здоров'я та життя пасажира, у зв'язку з чим його відповідальність настає незалежно від наявності вини.
Сірко Р. Б. Договір перевезення пасажира залізничним транспортом: загальні положення / Р. Б. Сірко // Актуальні проблеми держави і права : зб. наук. пр. / редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), В. М. Дрьомін (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; МОНмолодьспорт України, НУ «ОЮА». – Одеса : Юрид. л-ра, 2012. – Вип. 66. - С. 133-140.
Keywords: договір перевезення; залізничний транспорт; залізниця; пасажир; договор перевозки; железнодорожный транспорт; железная дорога; пассажир; transportation contract; railway transport; railway (s); passenger