Інститут судового захисту в Стародавньому Римі - Боровська, В. В. (Одеса: Юридична література, 2015)
В статті проаналізовано становлення інституту судового захисту в Стародавньому Римі. Приділена увага характеристиці адвокатури у Стародавньому Римі, як місцю перетворення адвокатури у спеціальний суспільний інститут, існування якого потребувало все суспільство, а не окрема родина чи людина.
Боровська В. В. Інститут судового захисту в Стародавньому Римі / В. В. Боровська // Адвокатура: минуле та сучасність : матеріали V Міжнар. наук. конф. (14 листоп. 2015 р., м. Одеса.) / уклад. : І. В. Гловлюк, О. В. Малахова, Л. Ю. Чекмарьова ; відп. за вип. М.М. Стоянов; Націон. ун-т «Одеська юридична академія». - Одеса : Юридична література, 2015. – С. 145-146.
Keywords: Стародавній Рим; інститут судового захисту; понтифік; інститут патронату; римська адвокатура; правозаступництво