Функціональна своєрідність англомовних прикмет як одного з жанрів паремій - Шепітько, С. В.; Шепітько, Світлана Віталіївна; Shepitko, S. V. (Одеса, 2017)
Стаття розглядає специфіку прикмет як одного з жанрів паремій в аспекті їх функціональних та когнітивних характеристик. Узагальнення функцій, когнітивних моделей та етноспецифічних особливостей прикмет є пріоритетною метою дослідження.

The article deals with functional and cognitive specifics of omens and superstitions as а proverbial genre. Generalization of their functions, cognitive models and ethnic peculiarities is the target aim of the investigation.
Шепітько, С. В. Функціональна своєрідність англомовних прикмет як одного з жанрів паремій / С. В. Шепітько // Одеський лінгвістичний вісник. – 2017. – Вип. 10. – Т.1. – С. 128-131
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; паремії; прикмети; функція; етноспецифіка; когнітивна модель; paremia; omens and superstitions; function; ethnic specifics; cognitive model