Нейролінгвістичне програмування і стратегічне текстотворення - Монахова, Т. В.; Monakhova, T. V. (Одеса : Гельветика, 2014)
У статті розглянуто співвідношення народницької, модерністської та постмодер- ністської стратегій текстотворення з трьома типами репрезентативних систем: візуальною, аудіальною і кінестетичною. Висунуто гіпотезу про те, що концепція стратегічного текстотворення корелює з теорією нейролінгвістичного програ- мування на лексико-семантичному рівні, й цей зв'язок може бути виявлений шляхом аналізу сенсорновизначених слів.
Монахова Т. В. Нейролінгвістичне програмування і стратегічне текстотворення / Т. В. Монахова // Одеський лінгвістичний вісник : зб. наук. праць / [голов. ред. Н. В. Петлюченко] ; Нац. ун-т «Одес. юрид. акад.». – Вип. 3.- Спец. вип., присвячений 200-річчю від дня народження Т. Г. Шевченка. – Одеса : Гельветика, 2014. – С. 177-184.
Keywords: стратегії текстотворення; візуали; аудіали; кінестетики; стратегии текстообразования; визуалы; аудиалы; кинестетики; text-building strategy; visual; auditory; kinesthetic