Преференційні технології розподілу представницьких мандатів - Афанасьєва, Мар'яна Володимирівна; Афанасьева, Марьяна Владимировна; Afanasyeva, M. V. (Одеса: Юрид. л-ра, 2014)
Стаття присвячена аналізу особливостей технологій розподілу представницьких мандатів із використанням преференцій. Досліджено концепцію та проекти виборчих законів, які пропонують використання відкритих партійних списків на виборах народних депутатів України, відзначені їхні переваги і недоліки. Зазначено, що перехід до виборчої системи із відкритими партійними списками сприятиме оновленню політичних еліт і розбудові внутрішньопартійної конкуренції.
Афанасьєва М. В. Преференційні технології розподілу представницьких мандатів / М. В. Афанасьєва // Наукові праці Національного університету «Одеська юридичної академія»: зб. наук. пр./ редкол.: С. В. Ківалов (голов. ред.), М. В. Афанасьєва (заст. голов. ред.), Ю. П. Аленін [та ін.] ; відп. за вип. М. В. Афанасьєва, МОН України,НУ ОЮА.-Одеса: Юрид. л-ра, 2014.-Т. 15.-С. 39-49.
Keywords: представницькі мандати; виборці; преференції; технології; партійні списки; результати виборів; представительские мандаты; избиратели; преференции; технологии; партийные списки; результаты выборов; representational mandates; voters preferences; technology; party lists; election results