Європейський суд з прав людини як наднаціональне утворення - Вишняков, Олександр Костянтинович; Вишняков, Александр Константинович; Vyshniakov, Oleksandr K. (Одеса : Фенікс, 2013)
Наднаціональність – термін, який має різні характеристики у правовій доктрині. Він застосовується, зокрема, щодо органів деяких міждержавних утворень та пов’язується з певними ознаками. деякі з цих ознак має Європейський суд з прав людини. Цю статтю присвячено статусу ЄСПЛ як наднаціональної юрисдикції та ознакам останньої.

Наднациональность – термин, имеющий разные характеристики в правовой доктрине. Он применяется, в частности, в отношении органов некоторых межгосударственных образований и связывается с определенными признаками. Некоторые из этих признаков имеет Европейский суд по правам человека. Данная статья посвящена статусу ЕСПЧ как наднациональной юрисдикции и признакам последней.

Supranationality is a term that has different characteristics in legal doctrine. It applies in particular in respect of some interstate formations and it is associated with certain characteristics. The European Court of human Rights has some of these characteristics. The article focuses on the status of the EChR as a supranational jurisdiction and on the features of the latest.
Вишняков О. К. Європейський суд з прав людини як наднаціональне утворення / О. К. Вишняков // Правове забезпечення ефективного виконання рішень і застосування практики Європейського суду з прав людини : матер. 2-ї Міжнар. наук.-практ. конф. (Одеса, 20-21 вересня 2013 р.) / за ред. С. В. Ківалова ; НУ «ОЮА». – Одеса : Фенікс, 2013. – С. 33-47.
Keywords: наднаціональність; наднаціональне право; юрисдикція; Європейський суд з прав людини; наднациональность; наднациональное право; юрисдикция; Европейский суд по правам человека; supranationality; supranational law; jurisdiction; the European Court of human Rights