Сплайн-апроксимація розпізнавання жестів рук на базі OpenCV - Стрелковська, І. В.; Салоїд, В. О. (Одеса : Міжнародний університет, 2025)
Розглянуто основні методи розпізнавання жестів рук та проведено аналіз їхніх можливостей щодо виявлення та класифікації конфігурацій жестів рук. Запропоновано використання комп’ютерного зору на базі бібліотеки OpenCV мови Python для розпізнавання конфігурацій жестів рук. Для підвищення точності розпізнавання контурів жестів рук використано сплайн-апроксимацію з кубічними сплайн-функціями. Отримані результати можуть бути використані для інтерфейсів людино-машинної взаємодії, систем жестового управління та застосуваннях доповненої та віртуальної реальності.
Стрелковська І. В. Сплайн-апроксимація розпізнавання жестів рук на базі OpenCV / І. В. Стрелковська, В. О. Салоїд // Передові технології в інформаційно-комунікаційній інженерії (ATICE'2025) : зб. матеріалів міжнар. конф. (зимовий форум) / відп. ред. І. М. Соловська, Д. М. Розенвассер. – Одеса : Міжнародний університет, 2025. – C. 18-22. – Режим доступу: https://doi.org/10.32837/11300.31346
Keywords: методи розпізнавання жестів рук; комп'ютерний зір; бібліотека OpenCV