Міжнародні стандарти захисту дітей, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування - Попова, А. О.; Popova, S. A. (Одеса : Фенікс, 2010)
Автор статті вважає, що Конвенція ООН про права дитини заклала у міжнародне право ті норми захисту прав дитини, до дотримання яких повинні прагнути усі держави. На підставі норм і принципів Конвенції були сформульовані міжнародні, регіональні та національні акти про права дітей.
Попова А. О. Міжнародні стандарти захисту дітей, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування / А. О. Попова // Міжнародні читання присвячені пам’яті професора Імператорського Новоросійського університету П. Є. Казанського: матеріали Міжнародної конференції (м. Одеса, 22-23 жовтня 2010 року). – Одеса : Фенікс, 2010.- С. 124-126.
Keywords: захист прав дитини; права діттей-сирот; права дітей, позбавлених батьківського піклування; защита прав детей; права детей-сирот; права детей, лишенных родительской заботы; protection of children's rights; the rights of orphans; the rights of children deprived of parental care