Міжнародно-правова уніфікація норм, що застосовуються до зобов'язань внаслідок заподіяння шкоди - Мануїлова, К. В.; Мануилова, К. В.; Manuylova, K. V. (Одеса : Фенікс, 2010)
У міжнародно-правовій області регулювання зобов’язань, що виникають внаслідок заподіяння шкоди, доводить автор статті, багатосторонні договори регулюють деліктні відносини переважно не колізійним, а прямим методом, включаючи уніфіковані матеріально-правові норми, оскільки колізійно-правовий метод, з огляду на відмінності в національних законодавствах різних країн, є перешкодою для процесу уніфікації угод у міжнародному приватному праві.
Мануїлова К. В. Міжнародно-правова уніфікація норм, що застосовуються до зобов'язань внаслідок заподіяння шкоди / К. В. Мануїлова // Міжнародні читання присвячені пам’яті професора Імператорського Новоросійського університету П. Є. Казанського: матеріали Міжнародної конференції (м. Одеса, 22-23 жовтня 2010 року). – Одеса : Фенікс, 2010. - С. 292-295.
Keywords: зобов’язання, що виникають внаслідок заподіяння шкоди; уніфіковані матеріально-правові норми; уніфікація угод у міжнародному приватному праві; міждержавні договори з питань відшкодування шкоди; обязательства которые возникают вследствие причинения вреда; унифицированые материально-правовые нормы; унификация соглашений в международном частном праве; межгосударственные договора по вопросам компенсирования вреда; obligations that arise as a result of the injury; harmonized substantive rules; unification agreements in private international law; intergovernmental agreement on compensation of damage