Актуальні питання правового регулювання зайнятості населення в сучасних умовах - Кіліміченко, Анна Олегівна; Кіліміченко, А. О.; Kilimichenko, Anna O. (Одеса : Фенікс, 2026)
Ефективне правове регулювання зайнятості є важливою умовою соціально-економічного розвитку держави, забезпечення стабільності суспільства та підвищення якості життя населення. Воно вимагає комплексного підходу, що враховує як національні особливості, так і міжнародні стандарти у сфері праці та зайнятості. Актуальні проблеми правового регулювання зайнятості населення в Україні в умовах воєнного стану мають комплексний характер і зумовлені поєднанням економічних, соціальних і правових факторів. Правове регулювання зайнятості в умовах воєнного стану характеризується високим ступенем адаптивності, однак супроводжується істотними проблемами: правовою невизначеністю; дисбалансом інтересів; зростанням безробіття і тіньової економіки та ін.
Кіліміченко А. О. Актуальні питання правового регулювання зайнятості населення в сучасних умовах. Соціально-політична та правова система України в цифрову епоху: сучасні виклики : матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Одеса, 22 квітня 2026 р.) : у 2-х т. / за заг. ред. С. Ківалова ; НУ «Одес. юрид. академія». Одеса : Фенікс, 2026. Т. 1. С. 389-392. URL: https://doi.org/10.32837/11300.33220
Keywords: зайнятість; зайнятість як правова категорія; форми зайнятості; міжнародно-правові акти; законодавство України; employment; employment as a legal category; forms of employment; international legal acts; legislation of Ukraine