Умови авторських договорів - Кетрарь, Анна Андріївна; Кетрарь, Анна Андреевна; Ketrar, Anna A. (My University, 2015)
У статті досліджено зміст авторського договору як правочину (юридичного факту), що є сукупністю погоджених його сторонами умов, у яких закріплюються певні інтереси сторін. Розглянуто цивільно-правовий підхід до розподілу договірних умов на істотні, звичайні та випадкові умови. Визначено, що істотні умови авторського договору можна поділити на нормативні та ініціативні або об’єктивні та суб’єктивні умови. Окремо розглянуто істотні умови що передбачені чинним законодавством України для окремих видів авторських договорів.

В статье исследовано содержание авторского договора как сделки (юридического факта), которая представляет собой совокупность согласованных его сторонами условий, закрепляющих определенные интересы сторон. Рассмотрен гражданско-правовой поход, в соответствии с которым договорные условия разделяют на существенные, обычные и случайные условия. Определено, что существенные условия авторского договора можно разделить на нормативные и инициативные или объективные и субъективные условия. Отдельно рассмотрены существенные условия предусмотренные действующим законодательством Украины для отдельных видов авторских договоров.

In the article the author’s contract as the content of the transaction (the legal fact), which is a set of agreed by the parties conditions that perpetuate certain interests of the parties. Considered a civil campaign, under which the contract conditions are divided into essential, common and random conditions. It was determined that the essential conditions of the copyright agreement can be divided into regulatory and initiative or objective and subjective conditions. Separately considered essential conditions stipulated by the current legislation of Ukraine for certain types of copyright agreements.
Кетрарь А. А. Умови авторських договорів / А. А. Кетрарь // Часопис цивілістики. – 2015. – Вип. 19. – С. 217-221.
Keywords: авторське право; авторський договір; зміст авторського договору; істотні умови авторського договору; укладення авторського договору; авторское право; авторский договор; содержание авторского договора; существенные условия авторского договора; заключение авторского договора; copyright; author’s contract; the contents of the author’s contract; the essential conditionsof the author’s contract; conclusion of a contract